Tuinen 2018 Noordwest

Beek en Ooij

Met de button kom je rechtstreeks op Google Maps


ROUTE NOORDWEST

 

Rijksstraatweg 353, 6573 CZ Beek

Henk en Els Burgers

 

Onderaan de voet van De Duivelsberg in Beek ligt onze tuin 't Stekje. De tuin is ingericht naar wat een leuke en gezellige tuin nodig heeft. Een slingerend grindpad voert u door de diepe tuin, waar diverse planten hun eigen plekje hebben gekregen. De vijvers en de verschillende zitjes zorgen voor rustpunten van waaruit de tuin steeds weer vanaf een andere hoek bekeken kan worden. Wij vertellen u graag over het ontstaan van de naam 't Stekje. Er valt voor iedereen wat te beleven, zeker als je het geluk mocht hebben om de reigers en de reeën in de wei te zien. Wij heten uw van harte welkom in onze tuin, en hopen dat u bij ons wat inspiratie op kunt doen voor uw eigen tuin.


ROUTE NOORDWEST

 

Bongerdstraat 31, 6573 AE Beek

Elies Wissink

 

Zeven jaar geleden ben ik op dit adres komen wonen. De tuin bestond toen vooral uit gras en bestrating.De afgelopen jaren ben ik bezig geweest om er een Engelse cottagetuin van te maken.

Ik probeer zoveel mogelijk lang bloeiende planten te verzamelen om het liefst tot laat in de herfst nog bloemen te hebben.

Helaas was er deze lente veel dood. En heb ik, zoals velen, last van rupsen in de buxus gehad. Dit is het eerst jaar dat ik mee doe met de Open Tuindag, ik  verheug me erop. Tot ziens op 24 juni!


ROUTE NOORDWEST

 

Fazantstraat 2, 6573 AW Beek

Voedselpark Beek

 

Op initiatief van een bewonersgroep in Beek is in samenwerking met de gemeente Ubbergen in november 2013 een eetbaar park aangelegd volgens de principes van een voedselbos.

In het park zijn verschillende deelgebieden gecreëerd:

A. Oeverzone – waar vochtminnende soorten als schapenbes, moerasanemoon en watermunt groeien

B. Zuid Europa – zonnig en windluw. De juiste plek voor abrikoos, amandel, perzik en vijg.

C. Polderfruit – oude rassen van traditionele fruitsoorten (peer, appel, pruim) verwijzen hier naar de vroegere fruitteelt

D. Bosvruchten – de luwte van enkele grote bomen hier wordt benut voor soorten die zich thuis voelen in de halfschaduw: rode bes, kruisbes, framboos, hazelaar en mispel.

 

Voor meer info zie de website.


ROUTE NOORDWEST

 

Inrit tussen Kerkdijk 8 en 10, Ooij

Moestuin Ooijse Velt

 

Vanaf 2016 beheren we een terrein van anderhalve hectare met moestuinen, fruitbomen, natuurlijk grasland en een poel. Er wordt ecologisch getuinierd. We gebruiken geen chemische middelen en geen kunstmest. Het moestuincomplex grenst aan oude kleiputten en wilgenbos en we beheren het geheel zo natuurlijk mogelijk. In maart van dit jaar hebben we een kleine boomgaard aangelegd en natuurlijke hagen geplant. We laten het u graag allemaal zien.

Parkeren kan langs de Kerkdijk. Vanaf de straat is het nog 300 meter lopen naar het moestuincomplex.

Fietsen kunnen bij de tuinen geparkeerd worden.

 


Overige deelnemende tuinen in de gebieden:


ORGANISATIE EN CONTACT

De organisatie van de Tuindag 2018 is in handen van de werkgroep Open Tuindag gemeente Berg en Dal. Wil je ook meedoen aan de organisatie of hand- en spandiensten verrichten? Geef je dan hier op.

De werkgroep bestaat uit Paul Leenders, Angeline Willemse, Marcel Verschuuren, Hennie Smit-Locht, Marcel Tromp en Pauline de Weijer. 

Stuur ons een email.