Tuinen 2018 Noordoost

Millingen aan de Rijn

Met de button kom je rechtstreeks op Google Maps


ROUTE NOORDOOST 

 

Rijndijk 33, 6566 CG Millingen aan de Rijn

Hans en Riek Smit

 

In 2013 hebben wij een nieuw huis laten bouwen onder aan de Rijndijk in Millingen. Boven hebben wij een ruim en ver uitzicht op de Kop van Pannerden met het fort, waar de Waal en het Pannerdens Kanaal zich splitsen. Beneden hebben we voormalige schapenweitjes om laten ploegen om daarop, en op een (door het waterschap verplichte) verhoging tegen de dijkvoet aan, een nieuwe tuin aan te leggen. Deze is zo open mogelijk gehouden voor het ruimtelijke effect. Konijn, haas, fazant en eend zijn regelmatige bezoekers; de vos neemt door de tuin de kortste weg naar zijn burcht.

Wij hebben nu veel gras, een grote en wat kleine vijvers en diverse bloemperken met veel een- en tweejarigen, wild en gekweekt, voor de insecten en de vlinders: margriet, klap-, stok-, klim- en wilde roos, papaver, judaspenning, knautia, salvia, vingerhoedskruid, akelei, lupine, goudsbloem, verbenia, sedum etc., omringd door een singel met mei- en sleedoorn, vlinderstruik, forsythia, vlier, liguster etc. Het is nog steeds verrassend wat wel aanslaat en wat niet. Ook is een moestuin aangelegd. Eenderde deel van de tuin is nog oorspronkelijk, met een oude boomgaard en hoge bomen: esdoorn, berk, es, populier, haagbeuk, abeel en uit hun krachten gegroeide wilgen.


ROUTE NOORDOOST 

 

Zalmstraat 27, 6566 CC Millingen aan de Rijn

Bart van Eck en Ansje Koldewijn

We hebben onze tuin (700 m2) in 2005 geheel naar eigen inzicht aangelegd als een parktuin. Er staan heesters en bomen met daartussen paadjes en perken met bloemen en planten. Het element water wordt vertegenwoordigd door een groot buitenaquarium met Nederlandse vissen.

Hier en daar een plek om te zitten. Een veranda met buitenhaard, een overdekte loungehoek en een prieel om te borrelen of in de hangmat te soezen. Er is ook een speelhoek voor de kleinkinderen met een kasteel en een schommel. Achter in de tuin is een geheime plek om badende vogels te spotten.

Echt een tuin om de hele dag van te genieten,  tot in de kleine uurtjes…


ROUTE NOORDOOST 

 

Dennenstraat 22, 6566 WT Millingen aan de Rijn

Nieske en Jan van de Wetering

 

Onze tuin ligt op een langgerekt stuk grond dat aan de grens met Duitsland ligt.vIn de vele jaren dat wij al genieten van dit mooie plekje is zonder specifieke opzet een tuin met (kindvriendelijke) vijver ontstaan. Wij hebben heel veel jaren de natuur haar gang laten gaan. Planten en bomen die we kregen lieten we groeien zonder er echt op te letten hoe deze zich manifesteerden. Nu we beiden meer tijd aan onze tuin besteden, merken we dat veel planten het loodje hebben gelegd onder andere hardere groeiers. Dit gaf een wat eentonig beeld. Langzamerhand proberen we meer diversiteit aan te brengen, maar het zal nog wel de nodige tijd kosten voor we daar mee klaar zijn, want naast werken in de tuin genieten wij ook graag van de schoonheid om ons heen.

Achter de bloementuin hebben we een groentetuin. Daarachter ligt een stuk land waar diverse kippen scharrelen. Het uitzicht op de vrije natuur is hier geweldig!


Overige deelnemende tuinen in de gebieden:


ORGANISATIE EN CONTACT

De organisatie van de Tuindag 2018 is in handen van de werkgroep Open Tuindag gemeente Berg en Dal. Wil je ook meedoen aan de organisatie of hand- en spandiensten verrichten? Geef je dan hier op.

De werkgroep bestaat uit Paul Leenders, Angeline Willemse, Marcel Verschuuren, Hennie Smit-Locht, Marcel Tromp en Pauline de Weijer. 

Stuur ons een email.