Tuinen 2018 Midden

Berg en Dal en Groesbeek

Met de button kom je rechtstreeks op Google Maps

 Zie extra deelnemer aan het einde van deze route, staat niet in de folder!!!!


ROUTE MIDDEN
Stollenbergweg 61, 6571 CB  Berg en Dal
Henk van Barneveld

 

Allereerst van harte welkom in mijn tuin!

De tuin bestaat uit drie gedeelten. 

Door de voortuin komt u op het bospad langs een aantal rododendrons en treft u aan eind een vijvertje en een sprookjesachtig tafereel. 

Terug naar de oprit komt u het tweede deel van de tuin langs het huis tegen. Daar ziet u o.a. verschillende grassen, een paar Japanse esdoorns, verschillende soorten kleine vetplanten. Dit alles omgeven door veel rivierkeien. De bedoeling hiervan is in de tuin reliëf aan te brengen.

 

Na de fluweelboom komt u bij de ingang van de achtertuin, het terras en de tuinkamer.

Hier ziet u onder andere twee kleine vijvers met daartussen een beekje. Ook hier heb ik geprobeerd hoogteverschillen aan te brengen en daarin plekjes te maken met een mediterrane en ook alpine-achtige sfeer. Achter in de tuin ziet u een tweede terras waarvan ik gebruik maak bij bij heel warm weer. Verder treft u hier een aantal beelden aan. In de houtopslag op het terras bij het huis is onder andere een zon verwerkt. In de tuinkamer zijn succulenten (cactussen) te zien. U kunt op een van de twee terrassen rustig de tuin bekijken en iets drinken.

Ik wens u veel genoegen!

 


ROUTE MIDDEN

 

Klappeijenpad 2, 6571 BB Berg en Dal

Nico en Thea Arians

 

Onze tuin is gelegen aan de bosrand achter hotel Erica in Berg en Dal. De voortuin bestaat uit een gazon met rondom borders met bloemen. Aan de zijkant is er een moestuin en een kippenhok. De achtertuin bestaat uit een speelveld met een schommel en zandbak. Tevens is daar een zitje met uitzicht op de bosrand. Grenzend aan de achtertuin is er een gedeelte met klein fruit, een broeikas en een platte bak. Verder staan er nog diverse fuchsia’s en enkele Agapanthusplanten.

Tijdens de Tuindag is er een expositie van schilderijen van Ben Wegh uit Groesbeek.


ROUTE MIDDEN

 

Klappeijenpad 10, 6571 BB Berg en Dal

Hanny en Rein van Vorstenbos

 

In 1979 kochten we een halfvrijstaand huis uit 1928 en troffen een keurig gestofzuigde tuin aan, omzoomd door metershoge coniferen. We besloten dat er weinig gespaard diende te worden, alles ging op de schop. De appelboom kreeg gezelschap van een zomereik, een groene en een rode beuk, een catalpa en een ginkgo biloba. De borders werden gevuld met heesters en vaste planten en er kwam een rotstuin. Daartoe sjouwden we jarenlang van heinde en verre zwerfkeien mee naar huis. Achterin kwamen een moestuin en een kasje. Plus een serie tuinbeelden, die al jaren veel bekijks trekken. We genieten met volle teugen van onze tuin! En het plezier wordt nog groter als er bezoekers komen om die vreugde met ons te delen! Rolstoeltoegankelijk.


ROUTE MIDDEN

 

Waldgraaf 8, 6561KT Groesbeek

Claudia en Gerard Straatman, met Maud en Max

 

Onze tuin is gelegen in het landelijk achterland van Groesbeek. Mede door het uitzicht op de groene weides, de grazende koeien en heuvels genieten wij elke dag van deze mooie omgeving. Oorspronkelijk was de tuin een grote moestuin "Moetsveld" die onderhouden werd door de eerste bewoners van ons huis aan de Waldgraaf. 

Inmiddels is de tuin uitgegroeid tot een weelderige en fleurige boerentuin waarin strakke lijnen en gecontroleerde wildgroei elkaar afwisselen. Achterin de L-vormige tuin bevinden zich een dierenweide en een veranda. In de tuin slapen onze katten heerlijk tussen de hoge siergrassen en vliegen de vlinders en bijen af en aan door de vele bloeiende planten en bloemen. Onder het genot van een kopje thee of koffie bent u van harte welkom om onze tuin te komen bekijken!


Overige deelnemende tuinen in de gebieden:


ORGANISATIE EN CONTACT

De organisatie van de Tuindag 2018 is in handen van de werkgroep Open Tuindag gemeente Berg en Dal. Wil je ook meedoen aan de organisatie of hand- en spandiensten verrichten? Geef je dan hier op.

De werkgroep bestaat uit Paul Leenders, Angeline Willemse, Marcel Verschuuren, Hennie Smit-Locht, Marcel Tromp en Pauline de Weijer. 

Stuur ons een email.